Sat 25 Sep 2021

отвори всички | затвори всички

начало ~ Пример от миналото ~

Пожар горя в центъра на столицата

/ дата: 28.06.2011 /
Голям пожар горя в столицата. Инцидентът е станал на 2.05.2008 в района на улиците "Самуил" и "Пиротска". На мястото на инцидента има екипи на полицията, пожарната и "Бърза помощ".
Информацията за пострадалите хора към момента е противоречива. Според информация на агенция БГНЕС при инцидента има  петима обгазени. Сред тях са две деца, един възрастен мъж и семейство, които са на около 40-години. Пострадалите са откарани в "Бърза помощ". 
Към 18:10 часа двама души са скочили от сградата, за да се спасят отпламъците. Те са били мъж и жена на около 45-50 години. В момента са настанени за лечение в шоковата зала на Военно-медицинска академия. Двамата са в тежко състояние. Според агенция Фокус по нечетирима души са били откарани с линейки заради пожара. По разкази на очевидци - става дума за семейство баща, майка и две деца. Не е известно какво е състоянието им, възможно е да са обгазени, възможно е и да са пострадали сериозно. Децата са две момичета, едното откоито е 11-годишно, а другото на 7 години. По непотвърдена информация пострадалите са откарани в "Пирогов". Събралите се казват, че бащата бил пострадал по-сериозно. Говори се, че за да избягат от дима и пламъците, хората са висели на парапет. От Националния медицински координационен център съобщават за две деца, които се транспортирани в Центъра за спешна медицинска помощ "Пирогов". Според информацията на НМКЦ те не са обгазени, а имат леки травми - едното дете на веждата, а другото - на носа. 
Според Маруся Тошкова, предсатвител на пресцентъра на МВР, пожарът е тръгнал от барбекю на терасата. Тепърва експертите ще изчисляват пораженията. Сградата се намира непосредствено до софийски хотел. Хората от хотела не са евакуирани, тъй като за тях няма опасност. Горял е покривът на кооперацията или апартамент на последния етаж - сведенията за това са противоречиви. Полицаите вече са отцепили района на пожара. Намясто има десетки хора. Паркираните около сградата автомобили затрудняват достъпа на линейки.